Година на изпитания и загуби – така ще запомни 2020-та

...
  Година на изпитания и загуби – така ще запомни 2020-та
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Беше проклета година

 

 

Година на тествания и загуби – по този начин ще запомни 2020-та някогашният министърът на културата Вежди Рашидов, показа шефът на парламентарната комисия по просвета пред Bgonair.

" На всички е ясно, че беше една тежка, проклета година. Равносметката няма по какъв начин да бъде по-различна, тъй като простихме се с другари. Много българи измряха то не е загадка. Но в никакъв случай в България за ден не са измирали такова количество хора. Всичко това би трябвало да ни подухва на мисълта, че живеем в доста комплицирано време ", описа Рашидов.

Годината носи доста компликации и в персонален проект, а COVID-19 не подминава и фамилията на ръководителя на комисията по просвета в Народно събрание.

" Ами, по какъв начин беше – непоносимо разболяване, което ти удря органи, нали каквото приказват хората, нали аз това желая да го избегна. По-лошо и друго е от елементарен вирус. Може би това е истината. Вчера прясно си взех кръвния тест, антителата са ми доста високи, всичко ми е на място към този момент. Имах малко проблеми с черния дроб от антибиотиците ", сподели още той.

Извънредната конюнктура трансформира и една дългогодишна традиция в фамилията на Вежди Рашидов. За първи път от години насам някогашният министър на културата отбелязва рождения си ден в стеснен фамилен кръг, а не с галерия.

" Поради тази причина, че аз горе–долу считам, че съм порядъчен човек и човек, който мина това непоносимо нещо на тоя стадий. Нямам предпочитание да групирам другари сътрудници и да ги разболявам.  Бях внучето, с децата, със брачната половинка ми на рождения си ден и ми беше прелестно и човешко, простичко, обикновено. Поседяхме, поговорихме, полигавихме се с малчо – доста е хубаво. Така че има и положителните страни ", уточни още той.

Признава, че 2020-та е била тежка за цялото човечество, както за духа по този начин и за душeвността. И се надява новата година да бъде по-добра.Надява се през 2021 година да сбъдне своя дългогодишна фантазия.

" Ще се веселя доста, следващата година, несъмнено, за 70-годишнината, когато имам празник, да мога да направя една доста хубава галерия, за нея мисля от 45 години. Така ще бъде, тази година ще изтърпим проклетията да си отиде и да пристигна годината на вярата за всички ни е значимо “, споделя още Рашидов.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР